evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

bk
bk
0 18.11.2015 17:22:34

Turk slavil na evropskem pokalu v Bolgariji

Martina Lazar in Rok Turk
psno
Na 155 kilometrih hitrostnih preizkušenj, speljanih po hitrih in širokih cestah v okolici mesta Panagyurishte v Bolgariji, sta se najbolje znašla Rok Turk in Martina Lazar, ki sta si z vodstvom od starta do cilja privozila pomembno zmago na zadnjem letošnjem reliju za FIA evropski reli pokal.

V lepem vremenu sta bila najhitrejša na vseh enajstih hitrostnih preizkušnjah relija Sredna gora in tekmecem niti za trenutek nista pustila, da bi ogrozili njuno vodstvo.


Rok
se je skozi celoten vikend v dirkalniku počutil odlično: "Z Martino sva napadla že takoj na začetku in videla, da se lahko na izredno hitrih cestah enakovredno boriva s konkurenti z dirkalniki višjih razredov. Z ekipo OPV smo naš dirkalnik odlično nastavili in tudi hitrostne preizkušnje so mi bile resnično všeč, tako da je bilo res pravi užitek dirkati na vso moč od starta do cilja. Tudi navdušenje gledalcev, ko sva z Martino s Peugeotom 208 R2 pridrvela mimo, te navda z dodatno močjo, da resnično iz sebe in dirkalnika iztisneš maksimum. In to nam je z ekipo ta konec tedna uspelo! Res super zmaga za konec evropske sezone!"


Z drugo letošnjo zmago v evropskem pokalu si je Rok privozil tudi odlično tretje mesto v skupni razvrstitvi FIA evropskega reli pokala.

Članki iz rubrike