sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 04.07.2015 21:35:25

Žagar v Cardiffu brez finala

bc
Po daljšem premoru se je v valižanskem Cardiffu nadaljevala sezona svetovnega prvenstva v speedwayu. Slovenski prvak Matej Žagar se je brez težav prebil v polfinale, a mu nato ni uspelo priti do zaključnega boja. Dirko je končal na šestem mestu z desetimi točkami, zmagal je Danec Niels Kristian Iversen.

Žagar je dirko, ki je četrta v sezoni, a prva po skoraj šestih tednih premora, začel zelo dobro. Zmagal je v dveh od svojih petih voženj v predtekmovanju in bil še dvakrat drugi. Nato pa se je ustavilo, že v zadnji vožnji je bil četrti, podobno je bilo v polfinalu, kjer je prav tako ostal na zadnjem mestu in ni popravil točkovnega izkupička desetih točk. Iz te vožnje sta se v finale uvrstila Avstralec Chris Holder in Danec Niels Kristian Iversen.

V velikem finalu je nato zmagal Iversen pred Holderjem in rojakom Petrom Kildemandom, domači adut Tai Woffinden je ostal brez stopničk na četrtem mestu. Skupno pa je prvi s 55 točkami, medtem ko je Žagar s 34 peti. Sezona elitne serije SGP, ki bo po enoletnem premoru 12. septembra gostovala tudi v Sloveniji v Krškem, se bo z naslednjo preizkušnjo nadaljevala v latvijskem Daugavpilsu čez 14 dni.

Članki iz rubrike